Tanfolyamok, akkreditált képzések

Dr. Csomai Zita könyveiA pajzsmirigy egészséges működése

Hashimoto-betegség, Graves-Basedow kór, pajzsmirigy alulműködés - túlműködés, strúma, daganatok kialakulásának okai és holisztikus kezelési lehetőségei

Talán az egyik legtöbbet emlegetett szervünk a pajzsmirigy, amelynek megbetegedéseivel számtalan esetben találkozunk. Ma már szinte minden korosztály érintett benne, ennek ellenére prevenciós jelleggel viszonylag keveset foglalkozunk vele, amíg nincs diagnosztizált probléma. Az orvosi vizsgálatok és a betegségre adott terápiák mellett nagyon fontos, hogy megértsük hogyan működik, mi vezethetett a betegség kialakulásához, mi szükséges gyógyulásához és egészséges működéséhez.

A hormonrendszer bonyolult hálózatában a pajzsmirigy egy szelet, szoros összefüggésben áll többi hormonális szervünkkel, mint például a mellékvesénkkel vagy nemi hormonjainkkal. Az optimális hormontermeléshez éppúgy elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás, a vitaminok, az ásványi anyagok bevitele, mint a méreganyagok, nehézfémek kiürítése.

A kötet részletezi mi okozza ezt a nagyszámú pajzsmirigyproblémát napjainkban. Hogyan járulnak hozzá ehhez a környezeti ártalmak, az életmód, az étrend és egyéb tényezők.

Továbbá kifejti: 

- miképp épül fel a pajzsmirigy 

- milyen hormonokat termel 

- hogyan függ össze a pajzsmirigy működése a béllel és a HPA-tengellyel 

- melyek a pajzsmirigy alulműködés és túlműködés, a Hashimoto-betegség, a golyva és az egyéb pajzsmirigybetegségek tünetei, működési eltérései 

- milyen holisztikus megoldások vannak a pajzsmirigybetegségre 

- melyek a pajzsmirigybetegségek lelki okai és ezek kezelési lehetőségei

A könyvben Dr. Csomai Zita bemutatja mindazokat a természetgyógyászati és életmódbeli lehetőségeket, melyekkel a pajzsmirigy betegségei megelőzhetők, illetve kezdeti állapotban kezelhetők ezek a kórképek.

Segítséget kíván nyújtani mindenkinek: aki szeretné átfogóan megismerni a pajzsmirigy működését, és megelőzni a problémákat azoknak, akik már kialakult pajzsmirigybetegséggel küzdenek továbbá hasznos szakemberek, terapeuták számára is, akik szeretnének jobban elmélyülni az alternatív gyógymódok lehetőségeiben

Külön köszönet dr. Szakács Krisztina endokrinológusnak szakmai segítségéért és támogatásáért!

Jelenleg ELŐJEGYZÉS érhető el Dr. Csomai Zita legújabb könyvére 20% kiadói kedvezménnyel: https://goodlifebooks.hu/csomai-zita-a-pajzsmirigy-egeszseges-mukodes

Ár: 6590 Ft 

Nehézfém-kivezetés a gyakorlatban

A nehézfémek veszélyei és kivezetései megoldásai

Környezetünkben rengeteg nehézfém van, mint például a higany, ólom, kadmium, arzén, de biológiailag idesoroljuk az alumíniumot is, ami ugyan nem nehézfém, de valamilyen módon bekerülve szervezetünkbe nehézfémként viselkedhet. Testünk rendkívül intelligens; amennyiben jelen vannak a működéséhez szükséges ásványi anyagok, azok elsőbbséget élveznek a sejten belül és kívül. Sajnos azonban a legtöbb ember bevitt táplálékkal már nem tudja fedezni a szükséges ásványi anyag igényét, így helyüket a számunkra haszontalan, sőt káros nehézfémek foglalják el. Amikor a nehézfémek beépülnek a sejtbe, megbénítják azok működését, akadályozzák működési folyamatait, az enzimfolyamatokat. A nehézfémek leginkább az idegrendszert és a hormonrendszert károsítják. Egy ideig még tudunk kompenzálni, aztán amikor a nehézfémek mennyisége egy bizonyos szint fölé kerül, megjelennek a fizikai tünetek, labor és szervi elváltozások. Gyakorlatilag egy idő után minden szerv érintett lehet, így számtalan megbetegedés, kórkép köthető a nehézfémekhez. 

A nehézfém-terheltséghez köthető állapotok, betegségek:


- gyermekkori viselkedészavarok (beleértve az autisztikus tüneteket, hiperaktivitást)
- inzulinrezisztencia
- cukorbetegség
- pajzsmirigy-alulműködés
- időskori degeneratív betegségek
- Alzheimer-kór
- daganatos betegségek
- hormonális problémák
- meddőség
- Candida betegség

A könyvben a nehézfémek veszélyein túl a kivezetés gyakorlati kérdéseire is választ kap az olvasó, végigvesszük a szükséges ásványi anyagokat, azok pótlási lehetőségeit, a kivezetéshez valóban hasznos módokat, gyógynövényeket, szereket.  

Ára: 6590 Ft


Egészséges hormonrendszer

A test hormonális működésének összefüggései

A hormonrendszer betegségei egyre több embert érintenek világszerte, ahhoz azonban, hogy megfelelően tudjuk ezeket kezelni, az okokat fel tudjuk deríteni és nem csupán a tüneteket elnyomni, fontos ismernünk a rendszer működését. Ez a könyv a hormonrendszer működését, az összefüggéseket, az élettani, a kórélettani alapokat mutatja be, számtalan ábrával segítve a megértést. Megtaláljuk ebben a szövevényes rendszerben a lényeges kapcsolatokat, ezáltal a megelőzés és a terápia is egészen más megvilágításba kerül. 

Néhány kérdés, amire választ ad a könyv: 

- Milyen összefüggés van az alváshiány és az elhízás között? 

- Hogyan befolyásolja a stressz a koleszterinszintet?

- Milyen kapcsolat van a stressz és a meddőség között? 

- Miért járnak egyes betegségek kéz a kézben, mint például a PCOS, az inzulinrezisztencia és a Hashimoto? 

- Milyen ásványi anyagok szükségesek a hormonok termelődéséhez és működéséhez? 

- Miért nem tudunk aludni, ha stresszesek vagyunk? 

- Melyek a vércukorszint eltérésének okai? 

- Melyek a kalciumháztartásra és a csontépítésre ható hormonok? 

- Mit mutatnak a különböző laborvizsgálatok? 

A kóros állapotok és a betegségek akkor előzhetők meg és fordíthatók vissza, ha a hormonrendszerre egész egységként tekintünk, nem külön-külön próbáljuk kezelni a tüneteket. 

Ára: 5990 Ft


Baba-elsősegély
Az elsősegélynyújtás kézikönyve kisgyermekes családok részére

Kisgyermekes szülők gyakran találkoznak vélt vagy valós vészhelyzetekkel, hiszen a kis felfedezők útja gyakran göröngyös. Sürgősségi helyzetekben nagyon sok múlik azon, hogy felismerjük, hogy valóban vészhelyzet van. Lényeges, hogy ne essünk pánikba, tudjuk mit kell tenni és ezt képesek legyünk megtenni.

A Baba-elsősegély könyv célja, hogy megismertessen az esetleges veszélyforrásokkal, a gyakori baba- és gyermekbalesetekkel, azok megelőzésétől a szakszerű, laikus elsősegélynyújtásig, mellyel baleset vagy vészhelyzet esetén nagyobb magabiztossággal, higgadtan, azonnali segítséget nyújthatnak a sérült vagy beteg kisgyermeknek. A leírásokat a rengeteg fotó teszi egyértelművé.

Ez a könyv abban is támpontot ad, hogy melyek azok az állapotok, amikor haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

Ára: 4500 Ft

Gyerekbajok természetes gyógymódjai

Gyakorlati tanácsok szülőknek

Kisgyermekes családok gyakran találkoznak olyan gyerekbajokkal, amiket vala­mi­lyen módon kezelni kell, de a gyermek annyira nem beteg, hogy azonnal orvoshoz kellene vinni. Előfordulnak vissza-visszatérő betegségek, melyek orvosi kezelése az adott pillanatban eredményes, de aztán gyorsan visszatérnek, kiújulnak. Ezekben az állapotokban rengeteget segítenek a természetes gyógymódok, melyeket időben és szakszerűen alkalmazva sokszor meg is oldják a problémát. Minden fejezet végén megtalálhatók azok a jelek, tünetek, amik súlyosabb állapotra utalnak, amivel feltét­lenül orvoshoz kell fordulni.

A könyvben szereplő módszerek, gyógymódok alkalmazása egyszerű és hatásos. Ez a könyv nem egy lexikon, ami tényeket közöl, hanem egy gyakorlati kézikönyv. Bármikor kinyithatjuk és segítségül hívhatjuk, ha tanácstalanok vagyunk egy be­tegség, egy probléma kapcsán. A könyvben szereplő gyógymódokat bátran és eredménye­sen alkalmazhatjuk gyermekek kezelésében.

Ára: 5500 Ft


Meddőségből termékenység
Természetes megoldások egy új életért

A tudatos babavállalás esszenciája: hogyan tudjuk a testünket, lelkünket felké­szíteni a baba fogadására, mit tehetünk ennek érdekében?

Ebben a könyvben nem csupán elméleti leírásokat találunk, hanem konkrét javas­latokat a kóros állapotok megszüntetésére. Nem csupán a fizikai test szintjén, de lelki, energetikai egységben tudjuk támogatni a szervezetünket a kívánt várandósság megvalósulásához.

Ára: 4990 Ft


Kismamák természetes gyógymódjai
Gyakorlati tanácsok várandósok panaszaira

Ez a könyv tartalmazza az összes olyan természetgyógyászati módszert, lehetőséget, melyeket biztonsággal alkalmazhatunk várandósan is. Minden panaszra több megoldást is kínál, melyekből mindenki ki tudja választani a számára szimpatikus lehetőséget.

A várandósság alatti panaszok kezelése során kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a szelíd gyógymódok, hiszen ilyenkor a legtöbb ember nem szívesen választja a gyógyszeres kezelést. Tudnunk kell, hogy a természetes gyógymódok között is akad olyan, amit nem szabad várandósan alkalmazni, mert veszélyes lehet a babára vagy vetélést, koraszülést eredményezhet.
Fontos továbbá, hogy várandósan vannak olyan állapotok, például görcsök, vérzés vagy magas vérnyomás, ahol azonnali orvosi segítségre van szükség, és nincs helye a természetgyógyászatnak.


Ára: 5500 Ft


Gyógyító kristályok
50 gyógyító erejű kristály a mindennapos egészségügyi problémák és betegségek kezelésére

Ez a gyönyörűen illusztrált, praktikus kézikönyv megmutatja, hogyan használd a kristályok lenyűgöző erejét és jótékony hatásait mindennapjaidban a testi-lelki egészséged fenn-tartásáért.

A kristályok gyógyhatását több ezer éve ismerjük, számtalan kultúrában használták és használják őket a mai napig.
A kövek, kristályok mindenkit megszólítanak, főleg azok a kristályok, amelyek hatására épp az adott helyzetben szük-ségünk van.

A gyógyító kristályok mind a testi, mind a lelki panaszok esetén gyengéd, de mégis hatásos segítséget nyújtanak, a "kőbe vésett" energiájuk, kristályszerkezetük által.

Ebben a könyvben az 50 leggyakrabban használt kristály leírása mellett az 50 leggyakoribb egészségügyi panasz, betegség szerepel, ahol a javasolt kristályok közül a részletes leírás segít a legmegfelelőbb kiválasztásában. Minden panasznál megtaláljuk a legmegfelelőbb alkalmazási módot, és az esetleges figyelmeztetéseket is.

Fedezd fel a kristályok gyógyító erejét, melyekkel pozitív változásokat idézhetsz elő életed minden területén!

Ára: 6490 Ft


Daganatos betegségek gyógyítása
Diagnózistól a gyógyulásig

A daganatos megbetegedések kiegészítő kezelései holisztikus szemlélettel: testi, lelki és energetikai terápiákkal az immunrendszer helyreállításáért.

Hazánkban a második leggyakoribb halálok a daganatos, rosszindulatú betegség. Az orvosi, nyugati kezeléseknek célja a daganat elpusztítása, mindegy, hogy milyen áron. Ezzel szemben a természetgyógyászati kezelések célja a szervezet és az immunrendszer megerősítése, a test energetikájának helyreállítása, a lelki traumák és a stressz oldása. Ugyan egészen más szinten működik a kettő, mégis, vagy épp ezért, nagyon jól megférnek egymás mellett, és e két szemlélet együttes alkalmazásával segíthetünk minden érintettnek a lelki felépülés és egészség útjára lépni.

Dr. Csomai Zita orvosként és természetgyógyászként több mint húsz év szakmai tapasztalatát és tudását adja át mindazoknak, akik személyesen vagy közvetetten érintettek a daganatos betegségek valamelyikében. A szerző a tőle megszokott holisztikus szemlélettel közelíti meg a daganatos betegségek megelőzésének, kiegészítő kezelésének lehetőségét, figyelembe véve a testi, lelki és energetikai oldalt, ámde minden esetben szem előtt tartva az orvosi véleményt is. Természetgyógyászati módszerekkel az orvosi kezelések előtt, alatt és után a beteget mind fizikailag, lelkileg és energetikailag is erősíteni lehet. Hiszen ezek a szelíd gyógymódok számtalan esetben képesek tovább növelni a kezelések hatékonyságát, mind a megelőzésben, mind a tünetek, mellékhatások csökkentésében vagy akár a rehabilitációban.

Amit a könyv kínál:

- A daganatos betegségek kialakulásának holisztikus szemlélete: a fizikai, testi okok felkutatása, a lelki okok megismerése, az energetikai okok feltérképezése
- Teljes körű lista és tudás a különféle daganattípusok szerinti kiegészítő kezelésekről
- Hogyan segíthet a táplálkozás, a méregtelenítés, a vitaminpótlás, a nehézfémkivezetés a megelőzésében, a terápiák melletti felépülésben
- A természetben fellelhető gyógyító erő: a vízben, gyógynövényekben, illóolajokban, CBD-ben rejlő lehetőségek


"Ahhoz, hogy valaki egy daganatos betegségből meggyógyuljon, nagyon aktívan részt kell vennie a folyamatban, akarnia és hinnie kell a gyógyulásában. Mi, természetgyógyászok megmutatjuk hozzá a lehetséges utakat, és megadjuk a lehetséges támogatást."          DR. CSOMAI ZITA

Ára: 5990 Ft


Gyógygomba kézikönyv

Szeretettel ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akiket érdekel a gombák és a gyógygombák varázslatos világa. Bízom abban, hogy azok is kézbe veszik, akik csak most ismerkednek ezekkel a csodákkal.


Ebben a könyvben megtalálhatók a leggyakoribb étkezési gombák és gyógygombák leírásai, hatóanyagai, gyógyhatásai.Számtalan példán keresztül mutatom be hosszú évez­re­dek tapasztalatait és a legfrissebb kutatásokat, amik bi­zonyítják a gombák és a gyógygombák hatásait a mindennapokban, valamint részletesen írok azokról a betegségekről, állapotokról is, amelyek kezelésében eredményesen alkalmazhatunk gyógygombákat.


Ára: 5490 Ft (Jelenleg nem rendelhető.) 


Az alábbi megrendelő kitöltésével a könyveket postai úton (könyv ára + postaköltség) eljuttatjuk Önhöz.