Tanfolyamok, akkreditált képzések

BEMUTATKOZÁS

Gyermekkorom óta orvos, vagy ma inkább azt mondanám gyógyító akartam lenni. 1999-ben végeztem orvosként Szegeden, majd a sürgősségi ellátásban, illetve onkológia osztályon dolgoztam éveken át.

A kórházi, a mentős és az ügyeleti munkámban mindig hiányoltam annak a lehetőségét, hogy a betegekkel hosszabb időt eltöltve segítsem őket a megoldás megtalálásában, és ezáltal a gyógyulásban. Ezért 2003-ban természetgyógyá-szatot kezdtem komolyan tanulni. Életmód-tanácsadás és terápia, Alternatív mozgás- és masszázsterápia és Fitoterápia szakvizsgákat tettem, a természetgyógyászatnak szinte minden ágát tanultam.

2005 óta tartok kismamáknak, kispapáknak Baba-elsősegély tanfolyamokat, amit igazán szívügyemnek tekintek, a gyermekbalesetek megelőzésének lehetőségei, a balesetek, vészhelyzetek esetén pedig a gyors reagálás sok kis életet menthet. Fontosnak tartom a szülőket felkészíteni a lehetséges veszélyforrásokra, vész-helyzetekre és természetesen ezekhez a megoldási lehetőségekre.

Életmód-tanácsadóként is a kismamák, a babák és a gyerekek holisztikus kezelése a fő területem. Nagyon fontosnak tartom a panaszok mögött megbújó lelki okok feltérképezését és a stressz kezelését a pici gyerekeknél is. Háromgyermekes anyukaként rengeteg saját tapasztalatom is van ezekben a témákban.

Munkám során a legfontosabbnak a megelőzést tartom, az egészség megőrzését az életmód átalakításával, a stressz megfelelő kezelésével. A gyógyításban mindig a holisztikus szemléletet alkalmazom, a testi, a lelki és a szellemi, energetikai egységet, egészséget igyekszem helyreállítani.

Hiszem, hogy a megelőzést, az egészség megőrzését már a fogantatás előtt el kell kezdeni, és ennek a munkának hatalmas része a kismamák, a családok megfelelő tájékoztatása, a korrekt információk átadása és az oktatás.

Dr. Csomai Zita

orvos-természetgyógyász
életmód-tanácsadó és terapeuta
alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
fitoterapeuta
BLS-AED instruktor