Megtartott primitív reflexek jelentősége

Ezt a képzést elsősorban azoknak ajánlom, akik gyerekekkel foglalkoznak, gyermekápolók, gondozók, védőnők, természetgyógyászok, hogy az esetleges fennmaradt reflexeket minél korábban felismerjék, illetve az egészséges fejlődést mivel, hogyan tudjuk támogatni. A képzés elsősorban azokat az elméleti alapokat tartalmazza, amik segítik a felismerést, illetve az egészséges fejlődés támogatását. Az egy napos továbbképzés nem egy módszer, és senkinek nem ígérem, hogy egy nap alatt terapeuta lesz vagy szakember az adott területen. Viszont más területen, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek rengeteg hasznos információt tartalmaz.

Az anyaméhben békésen úszkáló magzat születése után elveszíti annak gyöngéd védelmét, és a továbbiakban egyedül kell megküzdenie rengeteg ingerrel, melyek néha túlságosan megterhelők számára. Ennek elviselésére a természet egy sor primitív reflex-szel ruházza fel a kis jövevényt. Azonban a fejlődés előrehaladtával már más reflexekre, tanult képességekre van szükség, így folyamatosan ezek váltják fel a primitív reflexeket. Ha ebben a nagyon érzékeny egyensúlyban valahol zavar támad, akkor ezek a primitív reflexek nem törlődnek, és ezek megléte megakadályozza a következő reflexek kialakulását, ezáltal akadályozva a gyermek fejlődését. Ez a zavart fejlődés később oka lehet a gyengébb tanulási képességeknek, finom működések gyengeségének (például nehezebben tanul meg írni, rajzolni, artikulálatlan beszédnek, éjszakai ágybavizelésnek, de akár a tengeri betegségnek is).

A képzés folyamán megismertetjük a legfontosabb működéseket, honnan tudjuk, hogy fennmaradt-e egy primitív reflex, és azokat a mozgásfejlesztéseket, melyekkel korrigálni lehet, mintegy megtanítva a babának a magasabb rendű működést.

A továbbképzés akkreditálása folyamatban.


Díja: 15.000 Ft/fő
Előleg:
5000 Ft/fő (az előleg befizetésével válik a jelentkezés véglegesnek).
Időpontok a "Jelentkezés" menüpont alatt.
Jelentkezni
a helica.kepzes@gmail.com címen vagy szintén a "Jelentkezés" menüpont alatt tud.